Sponsoreret af Lead Supply
Med de mange muligheder for at låne hurtige penge til at finansiere ens forbrug, kan det være en uoverskuelig sag, at finde det bedste lån. Hvis man sammenligner forskellige forbrugslån, kan man bedre finde det lån, som passer til ens økonomi og undgå de værste faldgruber.
Lånemarkedet er blevet kæmpestort, og i dag så findes der mange forskellige udbydere, som tilbyder vidt forskellige lån. Hvordan danner man sig lige overblikket og finder det lån, som passer bedst til ens egen økonomi?
En af de gode og ofte gratis services, som er rigtig nyttige, er de såkaldte sammenligningsportaler. Her kan man sammenligne forbrugslån og opveje fordele og ulemper ved de forskellige lån. De har en overskuelig oversigt med både renter, mulige løbetider, de årlige omkostninger i procent (ÅOP), og hvornår du får udbetalt dit lån.
Det skal du være opmærksom på, når du opretter et lån
Mange kigger meget på rente, når de leder efter det rigtige lån. Men renter er ikke den eneste udgift, som er forbundet med et forbrugslån. Der kan være en masse skjulte gebyrer, som dækker over, at renten kan være ret lav. Derfor er det altid en god idé at holde øje med ÅOP. Her er alle tænkelige udgifter medregnet, så du får et godt overblik over, hvad den reelle pris på lånet er. Derfor er ÅOP et godt redskab til at få styr på forbruget.
Men man skal ikke stirre sig blind på ÅOP. Særligt ikke, når det handler om mindre forbrugslån, som man planlægger at betale hurtigt tilbage. ÅOP er nemlig udregnet på baggrund af udgifterne over 12 måneder. Derfor kan du ikke helt sammenligne tallet med et lån, som bliver tilbagebetalt på eksempelvis 6 måneder. Her må du i stedet nærlæse de individuelle vilkår for lånet.
Tilrettelæg lånet efter din private økonomi
Der findes mange forskellige lånemuligheder, så der er mange udbydere og lån, du potentielt set kan sammenligne på en sammenligningstjeneste. Derfor er det en god idé at sætte et lånebudget, inden du går i gang med at sammenligne de forskellige løsninger.
Undersøg præcis hvor mange penge, du har brug for at låne. Herefter skal du komme med et realistisk bud på, hvor meget du kan afbetale hver måned. Jo højere et månedligt beløb, du kan afdrage, jo lavere bliver de totale omkostninger for dit lån, men sørg for, at du ikke fastsætter et månedligt afdrag, der er for stort til, at du realistisk set kan overholde dine terminer. Det er nemlig langt dyrere ikke at afdrage på sit lån, end hvis man overholder afdragene på et lån med en længere løbetid.
Ligeledes bør du med fordel holde budget over din privatøkonomi. Det er blandt andet en god idé at skabe et overblik over faste udgifter og inddele dem i kategorier såsom varmeregninger, forsikringer, abonnementer og transport. På den måde kan du se, hvilket rådighedsbeløb du har hver måned, når du samler alle dine udgifter i et Excel-ark. Herefter bliver det også lettere for dig at finde ud af, hvor meget du kan betale tilbage på dit lån hver måned.