smoke-it.dk

Gode råd til at stoppe med at ryge

Det er naturligt for alle mennesker, at når man bliver afhængig af noget, kræver det stort arbejde at stoppe igen. Det er nemlig ingen nem opgave, og kroppen vænner sig til og får brug for en cigaret. Nogen kan være oppe at ryge en hel pakke om dagen, og det kan have store konsekvenser for dit helbred, hvis du ryger så meget. Rygning er en svær vane at komme ud af, men det er muligt, og det er i dag flere alternativer at tage i brug. Der er f.eks. e-cigaretter, der er et bedre alternativ til cigaretterne. I denne artikel vil vi nævne nogle gode råd til, hvorfor det er bedst at stoppe med at ryge.

1. Økonomisk

At ryge er i forvejen dyrt, og der er tit tale om, at priserne skal blive endnu dyrere. Det betyder, at det bliver en stor udgift for dig at beholde den vane. Du kan trykke her for at læse mere om, hvordan rygning påvirker hele din families økonomi.

2. Sygdomme

Rygning kan også tage sygdomme med sig. Når du er ryger, har du en større risiko for at få kræftsygdomme, lungesygdomme og hjertekarsygdomme.

3. Sundere tænder

Når du har røget længe, vil dine tænder have et gult/brunt glimt grundet tjære og nikotin. Det ender også med, at du skal oftere til tandlægen, hvilket viser, at rygning er dyr. Dette bliver kun værre med årene, hvis du ikke stopper med at ryge.

4. Bedre generelt helbred

Helt generelt får du et bedre helbred, når du stopper med at ryge. Du vil få stærkere knogler og en bedre hørelse. Undersøgelser viser, at rygere har en nedsat smags- og lugtesans. Den bliver normal, når du stopper med at ryge.

5. Lugten

Du lægger måske ikke mærke til det, men lugten sætter sig overalt. I dit tøj, møbler og i din ånde.